Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Ερωτικές Ιστορίες: Παραλίγο Μαζί

Προς όλους αυτούς εκεί έξω και ακόμη πιο έξω, που νομίζουν πως ξέρουν εξ' αρχής αυτόν ή αυτήν που συναντούν και δεν μπαίνουν καν στον κόπο να τον/την γνωρίσουν, προς όσους βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα ή να δουν τις αρνητικές πλευρές του άλλου (αυτές που όλοι έχουμε...), αυτούς που βάζουν ταμπέλες και τίτλους στους ανθρώπους (ναι, κι εγώ το κάνω συχνά), αυτούς που έχουν ένστικτο ή προαίσθημα για όλα και το επικαλούνται για να μη ρισκάρουν, για να μην πληγωθούν, για να μην προσπαθήσουν, για να μην κουραστούν. Για εσάς και για εμάς είναι αυτές οι (παρ' ολίγον) ερωτικές ιστορίες. 
1. Παραλίγο μαζί
 Ο Α. και η Β. συναντήθηκαν σε μία καλλιτεχνική διοργάνωση. Τους έφεραν κοντά οι κοινές τους ανησυχίες, τα ενδιαφέροντά τους, η Τέχνη. Ψέματα. Τίποτα από όλα αυτά. Μία έλξη ήταν, μία στιγμή, ένα κοίταγμα, κι ένα δεύτερο κοίταγμα, κι ένα άγγιγμα. Δεν χρειάστηκε στην περίπτώσή τους κανείς να επιστρατεύσει τα ενδιαφέροντα, τις ανησυχίες του ή την Τέχνη προκειμένου να αφήσει μια καλή εντύπωση στον άλλο. Χωρίς ιδιαίτερα λόγια κατέστη σαφές ότι αυτή η συνάντηση θα προχωρούσε χωρίς παρατράγουδα. Ή τουλάχιστον έτσι πίστευαν. Γιατί και οι δύο αφέθηκαν μεν στην έλξη, έχοντας όμως λάθος εντυπώσεις. Για εκείνον αυτή ήταν η "εύκολη", η περιπέτεια της βραδιάς που δεν είχε τίποτα παραπάνω να δώσει. Για εκείνη αυτός ήταν ο σέξι κυνηγός, ο εραστής που όποια και να γνώριζε εκείνο το βράδυ θα την έκανε δική του. Δεν έμαθαν κάτι παραπάνω ο ένας για τον άλλο. Είχαν ένστικτο, η πρώτη συνάντηση ήταν αρκετή, "σιγά μωρέ μην της τηλεφωνήσω κιόλας", "αυτός θα είναι ήδη στην επόμενη", όλοι/όλες ίδιοι είναι, δεν είμαστε και χτεσινοί, κλπ. Τι κι αν θα μπορούσαν να έχουν γνωριστεί καλύτερα; Τι κι αν προχώρησαν στο δεύτερο βήμα χωρίς να έχουν κάνει το πρώτο; Αντισυμβατική γνωριμία δεν ήθελαν; Αντισυμβατικά ας προχωρούσαν.


2. Πολύ σκληρή για να πεθάνει
Ο Γ. γνώρισε την Δ. σε ένα νησί, στη διάρκεια διακοπών, καθένας με τη συντροφιά του. Ένας κοινός φίλος έφερε τις δύο συντροφιές κοντά και για δύο βραδιές πραγματοποίησαν κοινές εξόδους. Στις οποίες ήταν σαφές ότι ο Γ και η Δ είχαν μία ιδιαίτερη συμπάθεια ο ένας προς τον άλλον. Ήθελαν να γνωριστούν καλύτερα. Εκείνη μιλούσε σε όλους, αλλά περισσότερο σε εκείνον. Αυτός περίμενε μία αποκλειστικότητα (από πού ακριβώς προερχόμενη;) που δεν του επέτρεπε ούτε το ενδιαφέρον του να δείξει, ούτε να αποδεχτεί αυτό ακριβώς που συνέβαινε: ότι η κοπέλα που είχε μπροστά του ήταν ευγενική με όλους, περνούσε όμορφα, και αν ο ίδιος ήθελε κάτι παραπάνω μαζί της, θα έπρεπε να το δείξει. Με αποτέλεσμα στο τέλος της δεύτερης εξόδου, οι δισταγμοί και οι φόβοι του να έχουν αυξηθεί, όπως και η βεβαιότητά του πως η Δ ήταν αρκετά άτακτη για τα γούστα του εφόσον μιλούσε και με την υπόλοιπη παρέα του. Έτσι ο Γ μετέτρεψε όλο το θάρρος που χρειάζεται για να της ζητήσει ένα στοιχείο επικοινωνίας όταν επιστρέψουν στην πόλη, σε θάρρος απομάκρυνσης, άσε μωρέ δεν είναι για μένα, να, κοίτα την μιλάει και στον Κωστάκη. Έτσι ο Γ. και η Δ. δεν συναντήθηκαν ποτέ, ούτε για έναν καφέ.


3. Delete
Ο Ε. και η Ζ. συναντήθηκαν μέσα από μία σειρά συμπτώσεων, καθότι είχαν κοινό τόπο καταγωγής, κοινούς φίλους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και κοινό τόπο κατοικίας στην πόλη. Αφού λοιπόν γνωρίστηκαν τυχαία ένα βράδυ, ο Ε επιχείρησε να δώσει μια συνέχεια στην επαφή τους μέσω των social media. Ένα βαριεστημένο μήνυμα σήμερα (έτσι φάνηκε στην Ζ), ένα σχόλιο περί των επαγγελματικών της αύριο (έπίσης με το ζόρι βγαλμένο) και μετά σιωπή. Εκείνη δεν πρόλαβε καν να τον ρωτήσει για τη δική του απασχόληση. Για λίγο καιρό μετά, ο Ε έδειχνε να παρακολουθεί μέσω του διαδικτύου την Ζ, τις φωτογραφίες της, τις "δηλώσεις" της, το προφίλ της. Και φυσικά, γρήγορα συμπέρανε ότι δεν υπήρχε λόγος να επιδιώξει επιπλέον επικοινωνία με την κοπέλα αυτή: μην ρωτήσετε τον λόγο, αναρωτηθείτε απλά πόσοι από εσάς θα ήθελαν μία κοπέλα αρκετά δραστήρια, πολυάσχολη, αυτόνομη, ανεξάρτητη και τα σχετικά. Και για να μην την βλέπει κιόλας, αποφάσισε λίγες ημέρες αργότερα να την διαγράψει από την ιντερνετική παρέα του. Ουφ, πάει κι αυτό. 


Διάβασε κι άλλες ερωτικές ιστορίες
Για τον έρωτα & το αύριο
Ο Πόλεμος δύο Ερωτευμένων
Άλλαξα
Εκδίκηση
Μια χλιαρή ιστορία
Συγκρουόμενα Οχήματα
Θάρρος ή  Αλήθεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Write me your comments