Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Θέατρα 11 & 12: Απ' την πρώτη στιγμή/ Το Σπίτι του Φράνκενσταϊν

Απ' την πρώτη στιγμή
Παρόλο που δεν είμαι η μεγαλύτερη φαν των ρομαντικών κομεντί στο θέατρο (και το διευκρινίζω, γιατί στον κινηματογράφο δεν μου ξεφεύγει καμία!), τυχαίνει και παρακολουθώ αρκετά συχνά, και συνήθως περνάω και πολύ όμορφα. Η κομεντί του Αλέξη Γεωργούλη Απ' την πρώτη στιγμή (γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί μαζί με την Αννίτα Κούλη) ανήκει στις κομεντί αυτές.
Μια ιστορία με δύο πρόσωπα, δύο αντικρουόμενοι χαρακτήρες, τόσο διαφορετικοί που τελικά (ή απ' την πρώτη στιγμή;) έλκονται. Μία απάντηση στο ερώτημα: "τι μπορεί να εμποδίσει έναν έρωτα να ανθίσει όταν υπάρχει χημεία;". Απολύτως τίποτα. Ακόμη και δύο ήρωες που όχι μόνο δεν ταιριάζουν, αλλά δεν ξεκινούν τη σχέση προβάλλοντας τον πραγματικό εαυτό τους, αλλά αυτό που θα ήθελαν να είναι, ακόμη κι αυτοί (!), δεν μπορούν να αποφύγουν το αναπόφευκτο. Μου αρέσει ο ρομαντισμός, μου αρέσει το happy end, μου αρέσει το γέλιο και οι "κρυμμένες" αλήθειες. 
Κι αυτή η παράσταση περιλαμβάνει όλα αυτά. 
*Στο θέατρο ΡΟΕΣ.

Το Σπίτι του Φρανκενστάιν
Είναι παρωδία. Δεν θέλει να σε προβληματίσει, θέλει να σε παρασύρει στο ρυθμό της, στις τερατώδεις "ανησυχίες" της. Θέλει να σε κάνει να σιγοτραγουδάς και να χτυπάς ρυθμικά το πόδι σου στο πάτωμα ενώ ο Φράνκενστάιν, ο Δράκουλας, ο Λυκάνθρωπος, το Φάντασμα της Όπερας, η Σούκι (από το True Blood), ο Κουασιμόδος και μια ανερχόμενη σταρ του Χόλιγουντ χορεύουν. Οι μεταμφιέσεις των πρωταγωνιστών υπέροχες -βάφονται μόνοι τους, να ξέρετε. Και καθένας έχει το δικό του ξεχωριστό προφίλ -διόλου τρομακτικό αλλά πολύ αστείο. Θέλεις να χαρείς; Τότε να πας στο Σπίτι του Φράνσκενσταϊν. Όλοι οι "κακοί" χωράνε. Σκηνοθετεί ο Τάσος Ιορδανίδης (φέτος σκηνοθέτησε και το Δυο Γυναίκες Χορεύουν στο Ιλίσια-Βολανάκη, ενώ πρωταγωνιστεί για δεύτερη φορά στο Κάθε Πέμπτη Κύριε Γκρην). Παίζουν: Τάκης Παπαματθαίου, Ορέστης Τζιόβας, Σοφία Φαραζή, Γιώργος Χρανιώτης, Μένη Κωνσταντινίδου, Σταύρος Σβήγκος,  Ευθύμης Ζησάκης και η Λάουρα Νάργες.

Περισσότερες παραστάσεις εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Write me your comments