Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Θέατρο 42: Η Κολεξιόν

  Ο Δημήτρης Καταλειφός και η Ελένη Σκότη είναι από μόνοι τους δύο υπεραρκετοί λόγοι για να δεις μία παράσταση. Η Κολεξιόν είναι η τρίτη τους συνεργασία για φέτος -έχουν προηγηθεί το ανέβασμα της Ολεάννας (για δεύτερη σαιζόν) και Η Εκδοχή του Μπράουνινγκ που εξακολουθεί και παρουσιάζεται στο θέατρο Εμπορικόν (θα σας γράψω σχετικά προσεχώς γιατί δεν την έχω δει ακόμη). Η Ελένη Σκότη σκηνοθέτησε φέτος και τις εξαιρετικές Αλεπούδες στο θέατρο Επί Κολωνώ. Από τα προαναφερθέντα, Η Κολεξιόν ήταν το λιγότερο αγαπημένο μου έργο, ίσως γιατί περίμενα μια κορύφωση που δεν ήρθε, ίσως πάλι και η κορύφωση να μην χρειάζεται κάθε φορά και να είναι απλοϊκή η σκέψη μου. Σαν κάτι πάντως να μου έλειψε από αυτή την κατά τα άλλα άρτια σκηνοθετημένη και ερμηνευμένη ιστορία. 

Το έργο είναι υπαρξιακό, μια ιστορία τεσσάρων ηρώων, των οποίων η ζωή διαταράσσεται μπροστά στην υποψία (ή κατ' άλλους, βεβαιότητα) μιας απιστίας. Η μοναξιά είναι το μεγαλύτερο ζήτημα όλων- τέσσερις ψυχές μοναχικές, καθεμία χαμένη στις δικές της σκέψεις, με ανάγκες που ολοφάνερα μένουν ακάλυπτες, και με συνήθειες τις οποίες προτιμούν να μην αλλάξουν όσο κι αν τους δυσαρεστούν, προκειμένου να μην διαταραχθεί ο κόσμος -έστω ο μέτριος αυτός κόσμος- που έχουν δημιουργήσει.
Και κατά κάποιο τρόπο, το καταφέρνουν. 
ΙΝΦΟ: Η Κολεξιόν είναι έργο του βραβευμένου με Νόμπελ συγγραφέα, ηθοποιού και σκηνοθέτη Χάρολντ ΠίντερΓράφτηκε το 1960 και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση του BBC. Οι τέσσερις ήρωες, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, μένουν σε περιοχές της καλής κοινωνίας του Λονδίνου και ανήκουν στον χώρο της μόδας. Η ισορροπία της ζωής τους διαταράσσεται ξαφνικά από τις υποψίες μιας ερωτικής απιστίας. Θα αναγκαστούν να αναζητήσουν το τι πραγματικά συνέβη, αν και η ‘αλήθεια’ είναι πολύ δύσκολο να εξακριβωθεί.  Παίζουν: Δημήτρης Καταλειφός, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Λουκία Μιχαλοπούλου, Δημήτρης Μοθωναίος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Write me your comments