Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Θέατρο 7: Δυο Γυναίκες Χορεύουν

Έχω μια θετική προκατάληψη απέναντι στις παραστάσεις που ανεβαίνουν θέατρο στο Ιλίσια-Βολανάκης:
α) γιατί συνήθως είναι έργα για δύο πρόσωπα, που μου αρέσουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
β) γιατί έχω λατρέψει το Παίζουν το Τραγούδι μας (με τον Νίκο Ψαρρά και την Πέγκυ Τρικαλιώτη) και το Έξι Μαθήματα Χορού σε Έξι Εβδομάδες (με τον Κώστα Κάππα και την Ρένη Πιττακή)
Με το Δυο Γυναίκες Χορεύουν -επίσης με -κατά κάποιο τρόπο- "μουσικό" περιεχόμενο επιβεβαιώθηκε
 ξανά αυτή η θετική προκατάληψη. 

Η Χρυσούλα Διαβάτη και η Θάλεια Ματίκα συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή και εκπροσωπούν δύο διαφορετικές γενιές γυναικών, δύο διαφορετικούς -μα τόσο όμοιους στη βάση τους- κόσμους. Στο έργο του καταναλανού Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ, που σκηνοθέτησε ο πολυτάλαντος κατά τη γνώμη μου Τάσος Ιορδανίδης, οι δύο γυναίκες κρατούν σφιχτά η μία την άλλη από το χέρι, γιατί μόνο έτσι μπορούν να πάρουν καθεμία ξεχωριστά μία απόφαση για τη ζωή της. 

Η Χρυσούλα Διαβάτη είναι μία ιδιόρρυθμη ηλικιωμένη κυρία, που ζει μόνη της και συλλέγει κόμικς. Η Θάλεια Ματίκα είναι μια νεαρή πρώην καθηγήτρια που έχει εγκαταλείψει -για άγνωστους λόγους- το σχολείο και πηγαίνει στο σπίτι να τη φροντίζει και να καθαρίζει. Ζουν στη μοναξιά. Κρύβουν μυστικά. Ώσπου αποφασίζουν να τα μοιραστούν, να "χορέψουν" μαζί, έτσι όπως τους επιβάλλει η καρδιά τους και όχι ο περίγυρός τους. Συγκινητική, τρυφερή, σκληρή, "μαύρη" παράσταση που όμως καταφέρνει να μη γίνει πολύ δραματική, χάρη ίσως σε μερικά πολύ φωτεινά στοιχεία. 

Ερμηνείες: 
Η πάντα απολαυστική Χρυσούλα Διαβάτη σε έναν ρόλο που της ταιριάζει απόλυτα, αλλά και η Θάλεια Ματίκα που κάνει την έκπληξη της μέχρι τώρα πορείας της και αναλαμβάνει έναν ρόλο με μεγάλο φορτίο. 

Info: Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης, Παπαδιαμαντοπούλου 4 
(στάση Μέγαρο Μουσικής), από Τετάρτη έως Κυριακή

Διαβάστε ακόμη 
Φον Δημητράκης
Δείπνο με Φίλους
Άντρες έτοιμοι για όλα
Ψύλλοι στ' αυτιά
Ο Ξένος
Cabaret

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Write me your comments